Yorum bırakın

Uygulama Seçenekleri

Blackberry’de uygulama geliştirmek isteyen developer’lar için birkaç seçenek var ;

  • BlackBerry Tablet OS : BlackBerry® PlayBook™ tablet için uygulama geliştirmek isteyenler Adobe® AIR®  kullanabilirler.
  • BlackBerry Web Development : Web uygulamaları Blackberry de yeni olanlar için ideal bir uygulama seçeneği.Research In Motion, BlackBerry uygulamaları geliştirenler için WebWorks Application Platform adından bir geliştirme ortamı duyurdu. Web uygulamaları sanki gerçek bir BlackBerry uygulamasıymış gibi çalıştırılabilecek. WebWorks Application Platform ile geliştirilen uygulamalar RIM’in mobil cihazlarından ve PlayBook tablet’lerde kullanılabilecek.

    WebWorks

    WebWorks, RIM’ın hem mobil cihazları hem de PlayBook tabletler için ortak uygulama geliştirme için kullanılabilecek ilk geliştirme ortamı özelliğini de taşıyor.Webkit altyapısını kullanan WebWorks, Eclipse eklentisi ile kullanılabilir.

  • BlackBerry Smartphone Themes and Animated Graphics : Bu alanda uygulama geliştirmek için  “BlackBerry® Theme Studio” kullanılması gerekiyor. Bu studio telefonlar için sayesinde temalar, grafikler,animasyonlar geliştirilebilir.
  • Java Application Development : Java kullanarak geliştirilen uygulamalarda MIDP 2.0 CLDC 1.1 ya da RIM (Research In Motion) framework UI kütüphanelerini kullanacağız. Bu kütüphaneleri istediğiniz gibi eclipse veya netbeans de kullanabilirsiniz.

İleriki dönemlerde bu kütüphanelerin kullanımıyla ilgili örnekler de yaparız belkim.. Kolay Gelsin ..

Yorum bırakın