Yorum bırakın

Uygulama Yüklemek

Blackberry cihazlarına 3 farklı yol ile uygulama yüklemek mümkün. Bu 3 yolu da ayrıntıları ile açıklamaya çalışacağım.

Blackberry cihazlarına sadece “*.alx veya *.ali” ve “*.jad veya *.jar” uzantılı dosyaları yükleyebiliyoruz. Bu uzantılı dosyaları yüklemek istediğimiz uygulama, oyun veya temanın anahtar yolu olarak görebiliriz.

Aslında uygulama *.cod uzantılı dosyaların içersinde yer almaktadır. Ama *.cod uzantılı dosyaların cihazımıza yüklenebilmesi için “*.alx veya *.ali” ve “*.jad dosyalarına ihtiyacımız bulunmaktadır. Bu nedenle “*.alx veya *.ali” ve “*.jad uzantılı dosyalar, mutlaka *.cod uzantılı dosyalar ile aynı klasörde yer alması gerekmektedir.

1. Desktop Manager Programı ile Uygulama Yüklemek

PC veya Laptop üzerinden Desktop Manager Programını kullanarak sadece *.alx veya *.ali uzantılı dosyaları yükleyebiliriz.

Blackberry’mizi USB kablo yardımı ile PC’mize bağladıktan sonra Desktop Manager Programını açıp Aplication Loader’a bölümüne basıyoruz.

Burda karşımıza iki bölüm çıkıyor. Solda Uygulamaları Ekle / Kaldır ve sağ tarafta ise Yazılımı Güncelle. Biz Uygulamaları Ekle / Kaldır butonuna basıyoruz.

Bu işlemden sonra cihazımızın güncel verisyonu ve diğer işlemleri kontrol ediliyor.

Daha sonra karşımıza Cihaz Uygulama Seçim Ekranı geliyor.

Bu ekrandan Gözat butonuna basıp PC’mizde yer alan *.alx veya *.ali uzantılı dosyayı seçip Open dediğimizde seçmiş olduğumuz dosyanın yüklenmeye hazır bir hale geldiğini görüyoruz.

Bu işlemden sonra ileri diyerek kurulumu tamamlıyoruz.

2. Jad veya Jar Uzantılı Linklerden Dosya İndirmek

*.jad veya *.jar uzantılı linkleri direk blackberry’mize kurmamız gerekmektedir. Bunun için de linki bir şekilde blackberry’mize ulaştırmalıyız.

Blackberry cihazı üzerinden ( BIS/BES abonesi olanlar için )

Verilen linki kopyalayıp kendinize PIN / E-mail olarak gönderebilirsiniz.
Konu kısmına yapıştırdığınız linki ileti olarak aldıktan sonra, üzerine gelerek tıklayıp tarayıcı üzerinden açabilirsiniz.

BIS / BES abonesi olmayanlar ise,

1. yoldan yapabilecekleri gibi, Şebeke /internet Paketi /Wi-Fi üzerinden mail adreslerinin mobil / wap sayfalarını açıp
( m.live.com / m.yahoo.com gibi) yine konu üzerinden tıklayarak indirebilirler.

3. Media Manager Ara Yüzü ile Dosya Yüklemek 

Bazen zipli veya rarlı dosyaların içersinde *.alx veya *.ali uzantılı dosyalar yerine “*.jad veya *.jar” uzantılı dosyalar olabilir. Yukarıda da belirttiğim gibi bu dosyalarla birlikte mutlaka *.cod uzantılı dosyalarda yer alacaktır.

Elimizde fiziksel olarak bulunan “*.jad veya *.jar” uzantılı dosyaları Media Manager Programını kullanarak cihazımıza yükleyebiliriz.

Öncelikle Desktop Manager Programını açıp Ortam bölümüne basıyoruz.

Karşımıza gelen ekranın sol tarafında Media Manager, sağ tarafında ise Blackberry Media SYNC bölümleri yer alacaktır. Biz, sol taraftaki Media Manager bölümüne basıp Roxio Media Manager’ı çalıştırıyoruz.

Ekranın sol alt köşesinde Aygıtlarım bölümünde bir Aygıt Belleği bir de Media Kart olarak iki bölüm göreceğiz. Biz, Media Kart bölümünün altında aşağıda belirtilen kırılımda kendimize adı JAVA olan bir klasör oluşturuyoruz.

Daha sonra yukarıda sol bölümden Sarı renkli klasör simgesine tıklayıp desktop’umuzda kayıtlı olan “*.jad veya *.jar” uzantılı dosyalar ile *.cod uzantılı dosyaları bulup ekranın sağ altında olan bölüme kopyalıyoruz.

Bu işlemlerden sonra cihazın PC ile olan USB bağlantısını kapatıp blackberry üzerinden Media bölümüne girip araştır diyoruz.

Son olarak, daha önce Media Manager üzerinden yaratmış olduğumuz JAVA klasörünü bulup jad uzantılı dosyaya bir kez tıklıyoruz ve uygulamamız yükleniyor.

4. Barcode ile Uygulama Yüklemek

Sitemizde bir çok konuda barcode ile indirme seçenekleri göreceksiniz. Bu indirme işleminden yararlanmak için öncelikle cihaz yazılım verisyonunuzun 5.0 ve üzerinde olması gerekmektedir. Daha sonra blackberry messenger uygulamasını açarak kişi davet et diyoruz. Karşımıza 3 tane seçenek çıkıyor. Buradan barcode ile davet et seçeneğini tıklıyoruz ve kamerayı barcode’a okutuyoruz. İlem bu kadar basit.

Uygulama yükleme ile ilgili tüm sorularınızı bu başlık altına girebilir, ayrıca ilgili videomuzu da izleyebilirsiniz.

Alıntıdır : http://www.blackberry.gen.tr

Yorum bırakın