Yorum bırakın

Neden Ubuntu

ubuntuİlk bilgisayar aldığımızda, yüklenmiş olarak gelen Windowsa karşı hepimiz çok aşinayız. Ve onu hatalarına rağmen, mavi ekranlarına rağmen benimsedik sevdik. Ama sizce de artık bir değişiklik yapmanın ve daha güzel bir dünyanın içine girmenin vakti gelmedi mi?

Artık Windowsun o abartılı görselliğinden kurtulalım ve keşfedilmeyi bekleyen bir sisteme doğru yol alalım. Açılı bile güzel Ubuntunun. O güzel açılış müziği beni cezbetti =). Ve görsellik açısından Windowstan aşağı kalır yanı yok. Gerek menüsü gerek pencere özellikleri ile kullanılası bir sistem. Windowsta yapmaya çalıştığınız o küp masaüstünü burada rahatlıkla bulabilir ve kullanabilirsiniz. Ve daha nice görselliği.

Herhangi bir virüsten korunma yazılımı kurmanıza gerek yok. Güvenlik Ubuntu için en temel önceliklerden biri. Yakın zamanda yapılan çalışmalarda güvenlik güncelleme kalitesi ve yanıt vermede 1. numara olarak değerlendirildi. Güvenlik güncellemeleri tüm Ubuntu kullanıcıları için ücretsiz ve bunun için herhangi bir üyeliğe ihtiyaç duyulmuyor. Ubuntu aynı zamanda güncellemelerde tutucu; işletim sisteminde gerçekleştirilen tüm değişiklikler ya da temel uygulamalar güvenlik için tek tek inceleniyor. Ve elbette, bir açık kaynak platformu olarak Ubuntu, Linux’un genel pozitif güvenlik karakteristiğini sergiliyor.

İster masaüstü, ister sunucu ya da thin client üzerinde olsun, Ubuntu’yu konuşlandırmak inanılmaz derecede kolay. Tek bir diskle yarım saat içinde fonksiyonel bir sistemin konuşlandırılması, hiçbir gecikme ve kullanıcıların çalışmaya başlamasında herhangi bir zorluk yaşanmaması anlamına geliyor. Ayrıca herhangi bir lisans ücreti bulunmadığından geliştirme ve üretimi test etmek için farklı ortamlara sahip olmak için bir neden yok. Bununla birlikte işletmeler yeni altyapıyı çok daha verimli bir biçimde yerleştirebileceklerini fark ediyor.

Açık kaynak ve ücretsiz yazılımlar birlikte çalışmayla, topluluk ve işbirliği ile geliştiriliyor. Ubuntu ile IT ekibinizin, işletim sisteminin arkasındakitasarım ve mühendisliği sıra dışı bir görme kabiliyeti var. Ayrıca bu mimariyi sizin ihtiyaçlarınıza daha iyi uyacak şekilde yeniden şekillendirme imkanına sahipsiniz. Giderek artan bir şekilde, Ubuntu gibi ücretsiz yazılımları kullanan işletmeler, IT çalışanlarını doğrudan kullandıkları araçların geliştiricileriyle beraber çalışmaları yönünde cesaretlendiriyor. Bu ekiplerinize sunabileceğiniz en iyi yetkilendirme seçeneği. Ayrıca organizasyonunuz dahilinde daha iyi yazılım üretilmesini sağlayacağı gibi çalışanların daha iyi motive edilmesi ve yetenek düzeylerinin gelişmesine de olanak sağlar.

Daha devamı var tabii ki. Bunlar farkedebildiklerim ve araştırdıklarım. Tabii araştırınca daha çok şey bulabiliyoruz hakkında yazılan.

http://www.pcnet.com.tr/forum/linux/183111-ubuntu-kullanmaniz-icin-10-neden.html

Bu siteden bakmıştım ben bazı özelliklerine. Siz de daha fazla bilgi sahibi olmak isterseniz bir göz atabilirsiniz. Ben de yeni sayılırım ve gün geçtikçe yeni şeyler öğreniyorum. Yeni özelliklerini keşfediyorum. Elimden geldiğince de bunları sizle paylaşacağım.

Şimdilik esenkalınız..

Yorum bırakın